Eerste afspraak

foto

Hoe kunnen wij u het beste van dienst zijn?

Tijdens uw eerste afspraak maakt u kennis met de mondhygiëniste en wordt er met behulp van een medische vragenlijst en een mondonderzoek, de conditie van uw tandvlees in kaart gebracht.

 

Naar aanleiding van het mondonderzoek word een diagnose vast gesteld en op basis hiervan worden uw wensen, het behandelplan en de daarbij behorende kosten met u besproken.

Eventuele vervolgbehandelingen zijn afhankelijk van de gezondheid van uw tandvlees, hoeveelheid tandsteen, plaque en aanslag.

 

Preventieve behandelingen

Mondzorg Hillegom staat voor u klaar om u van uw mondproblemen af te helpen. Nog liever ondersteunen wij u in het voorkómen van klachten aan mond en tandvlees.

Als u op regelmatige basis een preventieve controle en behandeling laat uitvoeren door de mondhygiëniste, verkleint u de kans op tandvleesbehandelingen. Op die manier weet u dat uw mondgezondheid onder controle is. Tijdens een preventieve behandeling richt de mondhygiëniste zich namelijk op uitgebreide voorlichting, instructie en de professionele gebitsreiniging.

 

 

Tandvleesbehandelingen

Gingivitis en parodontitis:

Een ontsteking van het tandvlees komt in verschillende varianten voor. De lichte variant is gingivitis, met geïrriteerd of bloedend tandvlees als symptoom. De zwaardere variant is parodontitis. Hierbij bloedt het tandvlees en trekt het zich terug.

Gevolgen van parodontitis

Doordat het tandvlees de tandhalzen niet meer goed omsluit zijn de tanden minder goed beschermd tegen bacteriën. Door plaque en tandsteen niet te verwijderen kunnen de tanden en kiezen los gaan zitten in het kaakbot.

Hoe word parodontitis behandeld?

Is de diagnose parodontitis bij u vastgesteld? Dan is het aan te raden om een tandvleesbehandeling te ondergaan. Bij tandvleesbehandeling nemen we eerst een volledige status op, waarmee wij u per tand en per kies kunnen laten zien wat de problemen zijn. Dat houd in dat de diepte van de pockets, oftewel de smalle ruimtes tussen het tandvlees en uw tanden en kiezen nauwkeurig gemeten worden.

De status is erg belangrijk. Het word als een meetinstrument gebruikt om te kijken in hoeverre de behandeling resultaat heeft en of er wellicht bijsturing nodig is. Het geeft inzicht in o.a. de conditie van het tandvlees en is het uitgangspunt voor het behandelplan.

Na het opnemen van een status, worden de verdiepte pockets grondig gereinigd. Als u liever een verdoving wil is dit geen enkel probleem. Wat voor ons telt is dat u zo prettig mogelijk in de behandelstoel zit. Bij onze vervolgafspraak meten we de pockets weer. Waarschijnlijk zijn ze een stuk minder diep. Dat betekent dat het

tandvlees zich herstelt. En we bespreken met u of u nog een behandeling nodig heeft of dat u nog een aantal keer voor controle komt.

Nazorg

Als we uw klachten of tandvleesontsteking hebben verholpen kunt u weer genieten van uw gezonde mond. Na de tandvleesbehandeling zorgt u er zelf voor dat uw tandvlees goed herstelt, en daarbij is een goede mondhygiëne heel erg belangrijk. Daarom geven wij u instructies mee over hoe u goed moet poetsen, en hoe u goed tussen uw tanden en kiezen reinigt zodat tandplak geen kans krijgt. De beste nazorg levert u zelf.

In sommige gevallen blijft het lastig om de mond vrij te houden van ontstekingen, tandplak en tandsteen. Dan is het prettig dat Mondzorg Hillegom verschillende nazorgbehandelingen biedt die aangepast zijn aan uw mondsituatie. Op die manier zorgen we ervoor dat de mondgezondheid onder controle blijft en de kans dat parodontitis terugkeert klein is. Als u meer informatie wil over de nazorgbehandelingen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.